MöBio 2008 report a fotky

Víkendový psytrance festival MöBio proběhl velmi příjemně, i reakce lidí byly veskrze pozitivní. Úsilí, věnované předchozím ročníkům, se rok od roku víc a víc vrací např. v tom, že lidé už neváhají přijet, protože ví, že to bude velice dobré, a obecně se -bio- festival tak nějak vžil. A letos (prý poprvé) se dokonce i vrátila hlavní část nákladů. Jak už je obvyklé, přijeli jsme chystat předem, bohužel letos na to nebyl týden, ale jen dva dny, a tak se nestihlo připravit tolik rozmanitých dekorací a úletů jako v minulosti, ale nouze o ně taky nebyla – tábořišti například dominoval ‘Ještěd’ z cédéček. Přípravy samozřejmě byly patřičně náročné. Samotný festival byl právě tak pohodový, jak už od něj všichni čekají. Dorazilo i slunečné počasí. Oproti loňsku přibyla podkrovní místnost s (UV) pingpongem a kinem a chillout upgradoval na šapitó. S každým rokem přibývá lidí, kteří nepřijedou jen na noc zakalit, ale kteří ví, že na psytrancovém openairu přichází to nejlepší až přes den. I přes den tedy bylo tábořiště živé a zaplněné víc než kdy předtím, a atmosféru bych přirovnal k jarmarku – spousta vynalézavým způsobem zvýrazněných chatiček, mezi nimi kterými jako by se rozpínalo opravdové náměstí s různými atrakcemi typu sítotisk triček, možnost zúčastnit se lepené koláže nebo MöBio baby koutek, a celý areál poprášený skupinkami lidí. Někteří leží na sluníčku, jiní si hážou frisbee, jinde jede intelektuálský diskuzní kroužek, a mezi tím vším se dá korzovat – tu zajít zkontrolovat, co hraje hlavní stage, chvilku si poskočit (několikrát bylo zmíněno, že za celý víkend prakticky nehrála hudba, která by člověka vyloženě nutila znechuceně odejít, jak je jinak celkem běžné), pak zajít do jurty na čaj, zapovídat se s dlouho nepotkaným známým, nechat se pobavit nějakou spontánní performancí (nebo třeba odpoledním vystoupením cirkusu Ubrousek), zajít na výborné (makrobiotické :) jídlo a na čaj do druhé čajovny v chilloutu, pak třeba chvíli nějaká procházka… prostě příjemně strávený den, ve kterém si každý najde něco – pár bláz-, eh, odvážlivců se dokonce šlo koupat do rybníka dál v údolí.
Takže díky všem, co se zúčastnili příprav, a dík všem, co si to pak přijeli prožít. Počítám, že za rok se uvidíme na dalším pokračování – a ačkoliv ne, že by na tábořišti V Tišině bylo něco v nepořádku, majitel a osazenstvo jsou pořád stejně super, ale možná by to po těch letech chtělo změnu – kdybyste věděli o nějakém podobném místě, kde by nevadilo pár set lidí a hlasitá hudba, dejte vědět. Stejně jako minulý rok jsem nachystal hru, tentokrát o něco kratší, jejíž příběh si můžete přečíst tady.



Moje galerie fotek
, další fotky od autorů Alef, Ondrada, Eridani, Grassroot, Todzo, C23H28O8, Plech, Wopice, Miris, MagicM Dál se uvidíme na Boomu, či případně, pokud jste ze severních Čech nebo vám nevadí trochu cestovat, teď v pátek v Ústí nad Labem v klubu Ulita, kam přijedu zahrát já, Ink Flo a další, zatím ne úplně 100% potvrzený odvážlivec.